Program Back to School 2024

Kota Bharu, Kelantan | 24 Februari 2024 – Alhamdulillah Program Back to School 2024 telah dilaksanakan dengan jayanya pada 24 Februari 2024 tempohari. Seramai 50 orang pelajar sekolah rendah dan menengah di Pulau Pantai Baru, Tumpat, Kelantan telah menerima baucar kelengkapan pakaian sekolah serta sekampit beras 5kg setiap orang. Seramai 10 orang sukarelawan dari Institute of Business Excellence (IBE), UiTM telah turut sama menjayakan program ini. Jutaan terima kasih kepada semua penyumbang terutamanya Zanko Sdn Bhd, IBE, UiTM, Misi Bantu Sekolah (MBS) & Tunik.my.

Program "Back to School" 2024 telah diadakan pada 24 Februari 2024. Seramai 50 pelajar dari sekolah rendah dan sekolah menengah di Pulau Pantai Baru, Tumpat, Kelantan menerima baucer untuk pakaian seragam sekolah serta 5kg beras untuk setiap keluarga mereka. Sebanyak 10 orang sukarelawan dari Institut Keunggulan Perniagaan (IBE), UiTM turut serta dalam program ini. Kami ingin mengucapkan terima kasih kepada penaja utama, Zanko Sdn Bhd, IBE UiTM, Misi Bantu Sekolah (MBS), dan Tunik.my atas sokongan mereka yang besar.

Program "Back to School" ini adalah inisiatif yang sangat penting bagi komuniti setempat, terutamanya dalam menyokong keperluan pendidikan dan kewangan pelajar serta keluarga mereka. Dengan adanya bantuan baucer untuk pakaian seragam sekolah dan beras, diharapkan dapat meringankan beban kewangan keluarga dalam persediaan menyambut tahun persekolahan baru.

Kehadiran 10 sukarelawan dari Institut Keunggulan Perniagaan (IBE), UiTM merupakan contoh yang baik tentang semangat kebersamaan dan keprihatinan terhadap pendidikan di kalangan masyarakat. Dengan bantuan mereka, program ini dapat dilaksanakan dengan lancar dan memberi impak yang positif kepada peserta.

Kami juga ingin mengucapkan penghargaan kepada semua penaja yang telah menyokong program ini. Sokongan mereka tidak hanya membantu dalam menjayakan program ini, tetapi juga memberi inspirasi kepada komuniti untuk bersatu dalam memberi bantuan kepada mereka yang memerlukan.

Diharapkan program "Back to School" 2024 ini memberi inspirasi kepada masyarakat setempat untuk terus memberi sokongan kepada pendidikan serta membantu meringankan beban kewangan keluarga dalam memenuhi keperluan asas pelajar.

Moga sumbangan tuan/puan semua diberi ganjaran yang terbaik oleh Allah s.w.t

#santunikomuniti #backtoschool2024 #kembarainsani #zanko #ibeuitm #misibantusekolah #tunikmy

CONNECT WITH US

Institute of Business Excellence (IBE)